Fotoğrafçıların Buluşma Noktası Atatürk Arboretumu...

İstanbulda huzur bulacağınız gizli bir cennet Atatürk Arboretumu...

İstanbulda doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir kaçış noktası olduğunu biliyor musunuz? Yeşilin her tonuna şahit olmak için Karadenize kadar yorulmanıza gerek yok. Çok çok uzağınızda olmayan, Sarıyere kadar ulaşmanız yeterli. Yapımına 1949 yılında başlanıp, 1982 yılında tamamlandığı bitki müzesi, Atatürk ün doğumunun 100. yılına denk geldiği için bu şekilde adlandırılmıştır. 

bir

Arboretumun kelime anlamı botanik bahçesi anlamına geliyor. Atatürk Arboretumunda 296 hektarlık bir alana kurulu olup, içinde 2000 çeşit farklı bitki yer alıyor. Özellikle İstanbullulara rahat bir nefes aldıran bu gizli bahçede; ender görebileceğiniz Mamut Ağacı, Peruka Çalısı ve  Maymun Çıkmaz Ağacından Amerikan Lale Ağacına dek ağaç görmek mümkün . 

iki

Bilimsel çalışmaların yapılması için oluşturulan arboretumun, daha sonra ziyaretçilere açılmasına karar verilmiştir. Nadide bitkilerin eşsiz görsellik sunduğu Atatürk Arboretumunda ayrıca üç adet de gölet bulunuyor. Kuş ve ördek sesleri eşliğinde yaptığınız gezinti, İstanbulun karmaşasından alıp götürüyor sizi. 

uc

Girişte bir dolu yasakla karşılaşmanız mümkün. Şimdiden uyaralım bizim düştüğümüz duruma düşmeyin. İçeriye su harici yiyecek ve içecek alınmıyor. Bebeğiniz varsa endişe etmeyin çocuk mamasını alıyorlar. Ayrıca evcil hayvanınız varsa evde bırakmanız gerekecek. Çocuklarınızın da top, bisiklet, balon gibi oyuncaklarını da... Fotoğraf makinesine neyse ki izin var. Ama profesyonel olmayanından. 

dort

Birbirinden farklı fotoğraf çekimi yapabileceğiniz, bir çok nokta sunuyor size. Özellikle botanik bilimine ilgi duyanlar için, inanılmaz bir yer. Bir düşünün her bir bitkiyi görmek için ayrı ayrı şehirlere hatta ülkelere gitmenize gerek kalmadan, hepsi bir arada sunuluyor. Kapı girişinin sağ tarafından ilerleyince sizi eski bir yangın kulesi karşılayacak. Günümüzde aktif olarak kullanılmayan kuleden, muhteşem İstanbul Manzarasını seyretmeden dönmeyin. 

bes

Atatürk Arboretumunu Pazartesi günleri dışında her gün ziyaret edebilirsiniz. Pazartesi günleri temizlik ve bakım çalışmasından ötürü kapalı oluyor. Ziyaret saatleri ise yaz dönemi 08.30 ile 20.00 arası iken, kış aylarında ise 08.30 ile 17.00 arası. Giriş ücretli ama fiyatları gayet uygun. Sizler de doğa keyfi yaşamak için çok fazla vakti olmayanlardansınız, haftasonunuzu burada değerlendirebilirsiniz. 

Etiketler