Eylül Ayı Antalya'da Güzeldir

Bu Sene Tatil İçin Eylül'ü Seçin

Antalya, turizm açısından ülkemizin en önde gelen şehridir. Tatil denilince ilk akla gelen yerlerin başındadır. Tabiki bunun sebepleri var. Neden ilk akla gelen tatil yeri Antalya'dır? Türkiye'nin en sıcak şehri olmasının yanında, altın renkli kumsalları, doğal ve tarihi güzellikleri Antalya'yı önemli bir turizm şehri haline getirmiştir. Antalya sadece günümüzde değil çok eski yıllardan beri farklı medeniyetlerin de yerleşim yeri olmuştur. 

antalya

Antalya merkez ve ilçeleri olmak üzere özellikle yaz sezonunda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Antik kentler, deniz, kum, güneş ve doğasıyla herkesi kendine hayran bir şehirdir Antalya. Temmuz ve ağustos ayı çok sıcak geçtiği için bana sorarsanız Antalya'ya eylülde gitmelisiniz. Eylül ayı ortalama sıcaklığı 30 dereceye yakındır. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha da yükselmektedir. Eylül ayında rahatlıkla denize girebilirsiniz. Temmuz ve ağustos aylarındaki gibi bunalmazsınız. Gündüzleri tarihi ve doğal güzellikleri gezebilir sadece otele bağlı kalmazsınız. 

plaj

Bilindiği üzere denizler geç ısınır geç soğur. Bu yüzden Antalya'da eylül ayı deniz sıcaklığı temmuz ve ağustos ayları gibidir. Denize günün her saati girebilirsiniz. Tatil kültürü gelişmiş insanlar Antalya'da tatil yapacaksa genellikle eylül ayını tercih ederler. Eylül ayında fiyatlar da temmuz ve ağustosa göre daha uygundur. Bu yıl kurban bayramı sonrası tatil sizin için uygun olacaktır. Okulların da 18 Eylül'de açılacak olması eylül ayını tatille değerlendirecekler için önemli bir fırsat oluşturdu. Geçen yıl 20 Eylül'de Anyalya'da tatil yapma fırsatı buldum. Tek kelimeyle mükemmel bir tatildi. 

tarihi

Eylül ayında özellikle Alanya daha çok tercih edilmektedir. Burdaki plajların uzunluğu sayesinde çok fazla kalabalık olmuyor. Rahat rahat denize girebiliyor ve güneşlenebiliyorsunuz. Temmuz ve ağustos aylarındaki yoğunluk benim gibi düşünenler için pek hoş değil. Ben rahatça denize girip güneşlendiğimde tatil yaptığımı hissedebiliyorum. Önceki aylarda otellerde öyle bir yoğunluk var ki yemek yemek bile bir dert haline dönüşüyor. Sadece yemek değil diğer aktivitelerde bile sıra beklemeniz gerekiyor. Özellikle çocuğunuz varsa ve sıra bekliyorsanız daha da sıkıntılı bir hal alıyor. Çünkü çocuklara bu durumu anlatmak oldukça zor. Çocuklar istediği şeyin hemen olmasını istiyor. Eylül ayında ise dilediğiniz her şeyi beklemeden yapabiliyorsunuz. 

aqua

Etiketler