Ankara'nın farklı köşelerinden biri Hamamönü'nü keşfe çıkalım.

Antika eşya ve otantik evlerin bir arada olduğu Hamamönü'ne ziyaret.

Değerli gezi dostları, sizlere bugün Ankara'nın turistik yerlerinden biri olan Hamamönü hakkında bilgi vermek istiyorum. Türkiye'nin kıyıda köşede kalmış nadide yerlerini keşfederken, bir yandan mutluluk duyuyorum, diğer yandan bu değerlerin yeteri kadar ön plana çıkmadığını görüyorum. Reklam ve tanıtımlarla bu değerlerin hem ülke ekonomisi hem de tanınması açısından önemli bir yer tutmaktadır. Umarım ileri senelerde ülkemiz adına yapılacak turizm faaliyetleri daha da iyi olur. Çünkü bunun artıları ve geri dönüşü her şekilde olumlu bir şekilde yansıyacaktır.

hamamonu_1

Ankara, Türkiye'nin ekonomik, turistik, ticari ve bürokratik şehirlerinden biridir. Bir memur şehri olarak bilinen Ankara, turizm değerleriyle değil, daha çok siyasi kimliğiyle tanınmaktadır. Siyasetin nabzının attığı bu şehir aslında kendi bünyesinde birçok turistik yer barındırmaktadır. Başta dediğim gibi bu siyasi kimliğinden kendini ayırıp reklam ve tanıtımlarıyla bu özelliğini de gösterse bence başkentimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu turistik yerlerden biri olan Hamamönü, Ankara'nın en eski semtlerinden biridir.

hamamonu_2

Hamamönü hem tarihin yaşadığı hem de gezilerinizi yapabileceğiniz küçük bir semttir. İçerde hediyelik eşyaların satıldığı ve antika malzemelerin yer aldığı dükkanlar, butik otel ve pansiyonlar, sabah kahvaltılarınızı yapabileceğiniz otantik kafeler yer almaktadır. Semte girdiğiniz vakit bulunduğunuz ortamın havasından etkilenebilirsiniz. Ankara'dan sanki ayrılmış hissi vermesi gerçekten inanılmaz. Başka bir şehirde başka bir semtte geziyorsunuz hissine kapılabilirsiniz. Bir Ankaralı olupta burayı gezmediyseniz çok şey kaçırdınız demektir.

hamamonu_3

Vakit varken bir fırsat bulup bu güzellikleri görmenizi dilerim. Hamamönü çeşitli mekanlara sahne olmuştur. Fotoğrafçıların en fazla tercih ettiği yerlerden biri olan yer, en son Şefkat Yerimdar sinema filmi çekimleri için kullanılmıştır. Eski tarihi binaların bulunduğu ve ara sokaklarda gezme lüksüne eriştiğiniz bu yer sizi emin olun başka diyarlara götürecektir. Arkadaş veya ailenizle bir haftasonu kaçamağı yapmak istiyorsanız, sabahtan Hamamönüne gelerek güzel bir kahvaltı eşliğinde güne başlayabilirsiniz.

hamamonu_4

Her türlü hediyelik eşyaların bulunduğu, ara sokaklarında pazarların kurulduğu Hamamönü, gelen birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yaz ve kış ayları farketmeksizin birçok konuğun ziyaret ettiği yer bu bakımdan çok şanslı bir durumda. Hamamönü esnafı bu yönden kendini çok şanslı hissetmektedir. Her türlü antika eşyaların da bulunduğu dükkanlarda elinizdeki antika değerindeki malzemeleri satabilir veya satın alabilirsiniz. Günün yorgunluğunu atabileceğiniz Hamamönünde bir türk kahvesi ve yanında osmanlı şerbetini denemenizi tavsiye ederim.

hamamonu_5

Tarihi camii, konaki el sanatları ve ürünlerinin bulunduğu Hamamönü temiz sokaklarıyla da göz doldurmaktadır. Özellikle yaz aylarında Hamamönüne geldiyseniz, Sanat Evi'ne uğrayarak bir bardak çay eşliğinde açık hava sinemasında birbirinden güzel filmleri izleyebilirsiniz. Umarım gelecek yıllarda bu güzel mekanın yapısını bozmadan kalmasını temenni ederim. Gelecek nesillerin biraz teknolojiden uzaklaşarak böyle otantik yerleri görmesini de isterim.

hamamonu_6

Etiketler
Online Rezervasyon