Yoğun iş ve kasvetli şehir ortamından birazcık uzaklaşmanın yollarını keşfe çıkalım.

Enerji depolayacağınız ve kendinizi yenileyecğiniz bir haftasonu kaçamağı.

Türkiye ve yurtdışından blog sayfamı takip eden arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim. Hem fikirlerime ortak olup hem de sizin de deneyimlerinizi benimle paylaşmanız mutluluk vermektedir. Elimden geldiği kadar ve vakit bulduğum zamanlarda sizlere ülkemizle ilgili faydalı bilgiler vermeye çalışmaktayım. Bugün sizlere bazı illerden yakın bölgelere gidebileceğiniz meşhur kaçış noktalarını yazmaya çalışacağım. Özellikle haftasonu iş streslerinden kurtulmak isteyen misafirlere tavsiyem, bu yerlere vakit ayırıp gitmeleri.

 

kacamak_1

Eğer İstanbul'da vakit geçiriyorsanız Ağva ve Bolu tarafı siz gezi tutkunlarının tercih edebileceği yerler arasındadır. Ağva'da birçok butik otel bulabilirsiniz. Özellikle nehir kenarına konumlanmış bu oteller haftasonu güzel bir kahvaltı eşliğinde kafanızı dinleyebileceğiniz yerler arasındadır. Diğer bir alternatif tabi ki Bolu. Bolu Abant bölgesi ise doğa ve gölün bir arada sizlere sunduğu engin bir dinginlik. Burada birçok otelde konaklama yapabilir, piknik, atv kiralama, at binme, bisiklet kiralama ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

 

kacamak_2

Diğer bir şehir olan Ankara ise aynı şekilde Ağva ve Bolu seçeneği olarak değerlendirebilirsiniz. Ankara'ya yakın diğer bir seçenek Haymana, Ayaş ve Kızılcahamam gidebileceğiniz seçenekler arasındadır. Daha çok bu bölgeler termal özellikli otellerden mevcut olup sağlık turizmine elverişli yerlerdir. Ailenizle hamam, sauna, kese ve masaj gibi aktivitelerinizi buradaki konaklama yerlerinde yapabilirsiniz. Bazı otellerin ücretsiz transfer hizmeti de birçok aileye uygun seçenekler arasındadır. Şehrin karmaşasından birazcık olsun uzaklaşmak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ettiğim yerler arasındadır.

 

kacamak_3

Türkiye'nin bir başka şehri olan İzmir ise diğer şehirlere göre etrafta gidebileceğiniz birçok alternatifi olan şehirler arasındadır. Haftasonu birçok kaçış noktası olan İzmir, burada yaşayan insanlar için ideal bir şehirdir. İzmir çevresinde ve içinde dolaşacağınız en iyi yerler, Kordon Boyu, İzmir Doğal Yaşam Merkezi, Alsancak, Saat Kulesi, Kemeraltı Çarşısı, Tarihi Asansör, Konak Meydanı, Forum Bornova, İzmir Telerefik, Agora Açık Hava Müzesi, Arkas Sanat Merkezi, Birgi Çakırağa Konağı, Key Museum, Efes Antik Kenti Trajan Çeşmesi ve bunun gibi birçok yer alternatifler arasındadır.

 

kacamak_4

Ülkemizde o kadar değerli yerler var ki, önemli olan bu yerlere gereken değeri verebilmektir. Özellikle Turizm Bakanlığının bu gibi yerlere daha çok önem vermesi ve bütçe ayırması gelecek için önemlidir. Ülke tanıtımını bu gibi güzelliklerle yapmak hem ülkemizin yurtdışında reklamına katkıda bulunmak hem de değerlerimize sahip çıkabilmektir. Avrupa ve bazı dış ülkelerin bu güzelliklerimizin varolduğunu görmelerinden dolayı gıpta ile izlediklerini bilmekteyiz. Bu yüzden yapıcağımız her ülke tanıtımı gelecek nesiller için çok önemlidir.

 

kacamak_5

Sizlere bugün bazı büyük illerimizden haftasonu veya zaman bulduğunuz vakitlerde gezip görebileceğiniz bazı yerlerden bahsettim. Blog sayfam sizlere biraz olsun yardımcı olabildiyse ne mutlu bana. Türkiye turizmi gün geçtikçe gelişmekte ve buraya istihdam edilen personel sayısı fazlalaşmakta. Biraz daha profesyonel olarak yaptığımız ve yapacağımız turizm işlerinde ileriye dönük hedeflerin daha kısa zamanda gerçekleşiceğini bilmemiz lazım. Biraz tüketime dayalı değil de üretime dayalı ve yeni fikirlere açık işlerle kalkınacağımızdan hiç şüphem yok. Bir başka blog yazımda görüşmek üzere.

 

kacamak_6

Etiketler
Online Rezervasyon