Emeklilik Hayatına Yeni Adım Atmış Kişilere Özel Derlediğimiz Rotalar

Rahatlıkla tatil yaparak, huzur bulabileceğiniz destinasyonları keşfediyoruz...

Emeklilik zamanı geldiğinde kendinize ayırmanız gereken çok vakit anlamına gelmektir. Sakin ve huzur dolu bir tatil yapmak isteyenler için bir kaç alternatife yer verdik. Sahil kenarından kültür turizmine değin geniş bir yelpaze sunan cennet yurdumuzda emekliler ve orta yaş üzeri kişilere hitap eden bölgelerimizi gelin birlikte gezelim. 

sefer

Seferihisar

Seferihisar, İzmir ilimizin sınırları içerisinde yer alır. Evliya Çelebinin meşhur seyahatnamesinde kendine yer bulan bu turistik ilçe, özellikle zeytin ve üzümleri ile ön plana çıkmıştır. Doğallığı ve kültürel çalışmalar ile gelişmekte olan ilçemiz genellikle orta yaş grubunca tercih edilmektedir. Sakin, gürültüden uzak bir tatil özlemi çekenler için de ideal bir belde. 3000 yıllık tarihi geçmişi ile ilgi çeken Seferihisarda Sığacık Kalesini gezebilir, pırıl pırıl denizinde serinleyebilir, uygun fiyatlı otellerde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 

ayv

Ayvalık

Genç, yaşlı herkese hitap eden aktiviteleri ve doğası ile büyüleyen Ayvalık en gözde tatil yerlerinden biridir. Yaz dönemlerinde bunaltmayan havası, temiz denizi, yeşil doğası ve tarihi yerleri ile Ayvalık, emekli kesimin en çok tercih ettiği bölgelerden biri. Ayvalık tarihsel olaylara tanıklık etmiş Rum Evleri, kiliseleri, doğal güzellikleri, dar sokakları ve ince kumlu plajları ile göz doldurmaktadır. Kafa dinlemek isteyenler için de Cunda Adası bütün bakirliği ile sizleri bekliyor. Her bütçeye uygun birbirinden farklı konaklama tesisleri mevcut olup; denize nazır salaş balık lokantaları, gönlünüzce alışveriş yapabileceğiniz yöresel pazarları ve muhteşem manzaraya sahip Şeytan Sofrasını da gezmeyi unutmayın. 

cmlk

 

Cumalıkızık

UNESCO tarafından 2000 yılında Dünya Mirası Geçici Listesinde kendine yer bulan Cumalıkızık, Bursa il sınırlarında yer almaktadır. Son günlerde popüler dinlence yerlerinden olan Cumalıkızık, yönetmenlerin de dikkatini çekerek, film çekimleri ile ününe ün katmıştır. Bozulmamış tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve sakin atmosferi ile huzur dolu tatil geçirmek isteyenleri kendine çekiyor. Belde içerisinde ayrıca bir adet Etnografya Müzesi de yer alıyor. Biraz hareket isteyenler Ahududu Şenliğinin yapıldığı Haziran dönemini tercih edebilirler. Küçücük sokaklarda rengarenk şirin mi şirin evlerin arasında dolaşırken, kendinizi masal diyarında hissedeceksiniz. 

safr

Safranbolu

Safranbolu kültür gezilerine ilgi duyanlar için iyi bir alternatiftir. Osmanlı mimarisinin yansımasını her alanda görebileceğiniz evleri ile ön plana çıkmıştır. UNESCO Dünya Miras Listesine 1994 yılında girmeyi başaran ilçe, ayrıca safran bitkisi ile de ünlenmiştir. Köklü bir geçmişe sahip olan Safranboluda ayrıca Tarihi Cezaevi, Cinci Han ve Camii, Saat Kulesi ve Eski Çarşıda gezinti yaparak, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca Seyir Terası ile Mencilis Mağarası da mutlaka görmeniz gereken doğa harikalarıdır. Her yaşa yönelik düzenlenen turları da inceleyerek, uygun bütçe ile gezinti yapabilirsiniz.

Etiketler
Online Rezervasyon