Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan muhteşem güzellik Boğaziçi Köprüsü

Türkiye'nin önemli geçiş noktalarından Boğaziçi Köprüsü'nü tanıyalım

Blog sayfamı beğenen ve yazılarımı takip eden gezisever dostlarıma tekrar merhabalar. Gezilerime kaldığım yerden bütün bir hızla devam ediyorum. Haziran ayında olmamıza rağmen küresel ısınmanın yarattığı doğanın değişimiyle havalarda biraz değişkenlik göstermiştir. Bundan dolayı bu sıralar çok fazla yurdu gezemiyorum. Nisan yağmurları yerini Haziran yağmurlarına bıraktı. Bu da beni şaşırtmaya devam ediyor. Bugün sizlere Dünya ve Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarından biri olan Boğaziçi Köprüsü'nü tanıtmak istiyorum.

kopru_1

Birçok medeniyetin beşiği olan İstanbul, diğer ülkelerin gıpta ile baktığı önemli şehirlerden biridir. Liman, ekonomi, ticaret, turizm şehri olarak konumlanan İstanbul, bizlere bahşedilen müthiş şehirlerden biridir. Bu büyülü şehir Türkiye ve Dünya'nın birçok şehrinden gelen insanları ağırlamakta ve onlara gezi imkanı sunmaktadır. Hayatınızda ölmeden önce yapmanız gereken şeylerden biri ne derlerse kesinlikle İstanbul'u gezmek notlarınıza katacağınız güzellikler arasındadır.

kopru_2

Bu güzel şehrin en önemli geçiş noktalarından biri de Boğaziçi Köprüsü'dür. Köprü, İstanbulluların önemli ulaşım yollarına ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü; kıtalararası ulaşımlara, deniz ulaşımına, otobüs, minibüs ve birçok ulaşım araçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Köprünün ilk açılış tarihi 30 Ekim 1973 olarak tarihe geçmiştir. Sudan yüksekliği 65 metre olan köprü, Dünya'nın en dar geçit olma özelliği ile tanınmaktadır. Vaktiniz varsa mutlaka bu köprüden bir kere geçmenizi dilerim. Müthiş manzara karşısında etkileneceksiniz.

kopru_3

Boğaziçi Köprüsü zamanla İstanbul'da kendi turizminide yaratmıştır. Özel tekneler veya şehir hatları vapurlarının düzenlediği turlar sayesinde birkaç saatliğine Boğaz turu yapabilirsiniz. Şehir hatlarını tercih ederseniz çok cüzi miktarda ödeyeceğiniz rakamlar sayesinde gezilerinizi tamamlayabilirsiniz. Bilginiz olsun, özel yatlar biraz pahalı. Ama bütçeniz yetiyorsa kesinlikle tavsiye ediyorum. Boğaz turunun bu denli gezilerle, daha da güzel görmenize vesile olacaktır. 

kopru_4

Boğaziçi Köprüsü Türkiye'nin önemli bir turizm geçiş noktası olduğu için ekonomik anlamda katkısı büyüktür. Özellikle İstanbul'a yakın yerlerde ikamet ediyorsanız mutlaka görmeniz gereken köprüler arasındadır. Ekonomik güçlüklerle çeşitli göçlerle gelen ve Anadolu yakasında yaşayan bazı göçmenlerin bu köprüyü görmeyip, Avrupa yakasına hiç geçmediğini biliyormusunuz? Bu da ayrı bir şehir efsanesi diyebiliriz. Eğer şanslıysanız ve kendinize imkan yaratıyorsanız bu muazzam köprüyü görme şansına bir an önce erişmenizi dilerim.

kopru_5

Etiketler
Online Rezervasyon