Horozuyla meşhur Ege'nin incisi Denizli yollarındayız.

Turizm ve kültür elçilerinden, horozuyla meşhur Denizli.

Blog yazılarımı takip etmekte olan tatilci dostlarım, benimle beraber yapmış olduğunuz paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Sizlere elimden geldiği kadar birçok yer tanıtma çabasındayım. Türkiye'nin görülmemiş yerlerine yolculuğum sırasında birçok anı biriktirdim. Bu anıları her daim sizlere olabildiğince ulaştırmaya çalışıyorum. Sizlerin de benimle beraber yapmış olduğunuz paylaşımlarınız hem eksiklerimi görmeme sebep oluyor hem de beni daha fazla gezi yapmama teşvik ediyor. Bugün sizlere Denizli hakkında bilgi vermek istiyorum.

denizli_1

Denizli ülkemizin en kalabalık 21. ili olarak Ege Bölgesi sınırlarında yer almaktadır. Denizli'nin en önemli geçim kaynağı tekstildir. Sanayi ve ticaretin önemli geçiş noktalarından olan il, turizm bakımından da gelimiştir. Ekonomisini ticaret dışında ilde üniversite öğrencilerinin de olması, bölgeye önemli bir katkı sağlamaktadır. Denizli sokaklarında gezerken meşhur Denizli horozuna rastlamanız kaçınılmazdır. Türkiye'de sanat, kültür, turizm, eğitim, festival, ticaret gibi faaliyetlerin merkezi konumunda bulunan Denizli her sene milyonlarca turist ağırlamaktadır.

denizli_2

Denizli ve çevresinde gezip görebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Bölgede gezebileceğiniz bazı antik kentler; Hierapolis, Laodikeia, Anaua, Tripolis, Colossae, Tabea, Attuda, Apollonia Salbace en önemli antik kentler arasındadır. Bir öğrenci şehri olan Denizli, özellikle Pamukkale Üniversitesinin düzenlediği aktivitelerle ilgi odağı olmuştur. Şiir günleri, Efes Pilsen Blues Festival, Türkçe Olimpiyatları, Bahar Şenlikleri, Uçurtma Şenliği, Tiyatro Festivali, Bilim Şenliği, Dans Festivali ve bunun gibi birçok faaliyet bölgeye hareket ve ekonomik yönden fayda sağlamıştır.

denizli_3

Denizli'ye mutlaka bahar aylarında gitmenizi tavsiye ediyorum. İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Kültürparkı, Çamlık Parkı, Sümer Parkı, Yenişehir Yunus Emre Koruluğu, Adalet Parkı, Eskihisar Parkı, Ak Vadi Parkı, Sevindik Vadi Parkı; çay bahçeleri, hayvanat bahçeleri, barlar, kafeler, fitness alanları, büfeler, gölet, piknik alanları, sosyal alanlar, ağaç altı oturma meydanları, paintball alanları koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurları gibi daha birçok aktivite ve hizmet alacağınız bu parklar Denizli'de haftasonu yapabileceğiniz dinlenme zeminini oluşturan unsurlardandır.

denizli_4

Güzel bir Denizli gezisi ardından buraya özgü yerel yemeklere de bakmamak olmazdı. Birbirinden güzel lezzetleri yakalayacağınız birçok mekan sizleri ağırlarken Denizli halkının da ne kadar misafirperver olduğuna şahit olacaksınız. Denizli kebabı, tandır kebabı, keşkek, çaput aşı, sıyırma, sura, yoğurtlu patlıcan gömmesi, kaçamak, gındıra çorbası, dirit, patlıcan dolması, biber tatarı, top tarhana Denizli mutfağında bulabileceğiniz lezzetler arasındadır. Bunun dışında merkezde bulabileceğiniz fast food tarzı yer veya mekanlar bulabilirsiniz. Ama benim tavsiyem kesinlikle yöresel lezzetler.

denizli_5

Müthiş bir coğrafyaya sahip ülkemiz; tarihi, kültürü, turizmi, mimari eserleri, dili, dini ve çeşitliliği ile bizleri mest etmektedir. Blog ve gezilerime başladığımdan itibaren beni her gezdiğim yer inanılmaz etkilemekte ve şaşırtmaktadır. Bu zamana kadar gezi konusunda kaybettiğim zamanları telafi etmek için elimden geleni sizler sayesinde yapmaktayım. Bu yazımda Denizli hakkında bilgi vermeye çalıştım. Erken rezervasyon ile iyi bir otel seçip, Denizli gezilerinize vakit kaybetmeden başlamanızı tavsiye ederim.

denizli_6

Etiketler
Online Rezervasyon