Dünyada Bir Benzeri Daha Olmayan İstanbul Akvaryum

Eğitici ve keyifli bir gezinti arzulayanlar için İstanbul Akvaryum gezimiz başlıyor!

Bugünkü yazımızda dünyanın en büyük temalı akvaryumu olan İstanbul Akvaryumu ziyaretimize değineceğiz. Floryada bulunan İstanbul Akvaryum, su altının zenginliğini gözler önüne seriyor. Ayrıca 16 farklı temanın bulunduğu kısımlarının yanında 1 adet de yağmur ormanı oluşturulması ilgi çekici. Yerli yabancı bir çok kişinin akın ettiği keyifli bir yer. 

22

6 bin metrekarelik akvaryum alanında gezi için yaklaşık 1.5 kilometrelik bir yol sizi bekliyor. Bu yolculukta 1500 türden 15 bin canlı görme şansınız var. Canlı türlerinin hayat bulması için yeryüzündeki bütün deniz suları bir arada sunuluyor. Bu özelliği ile sadece yurdumuzda değil, dünya genelinde de ilk olma özelliğine sahip.

33

İstanbul Akvaryumun farklı eko sistemi ile adeta büyüleyici nitelikte. Su altı dünyasına dair sergilenen örnekler ile deniz yaşamının nasıl olduğuna dair fikir sahibi oluyorsunuz. Gezinti süresinde karşınıza ilk çıkacak olan Karadeniz teması, ardından sırası ile Marmara Denizi, Süveyş Kanalı, Kızıldeniz teması, Küresel Isınma teması, Akdeniz, Cebelitarık, Atlantik, Panama, Pasifik Okyanusu ve Nautilus temaları geliyor.

44

Benim en çok ilgimi çeken yağmur ormanı teması oldu. Yapay da olsa aynı dokunun işlenmiş olması o iklimde yaşıyormuş hissi vermesi gerçekten şaşırtıcı. Doğal yaşantıyı yansıtmak için deniz ve kara canlıların bulunduğu kısımlar da ortama uygun şekilde oluşturulmaya çalışılmış. Canlılar için şu anki teknolojinin kullanılması sağlıklı bir yaşam ortamı sunuyor. 

55

Çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgisini çeken İstanbul Akvaryum, tarihi olaylar hakkında da bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Süveyş Kanalı ile Panama Kanalının süreçleri, Büyük Okyanus hakkında önemli bilgiler, Barbaros Hayrettin Paşanın uygulamaları gibi bir çok konu hakkında bilgi edinmiş oluyorsunuz. Oldukça eğitici ve keyifli bir gezinti sizi bekliyor.

66

Yorulduğunuzda dinlenebileceğiniz üç adet kafeterya ve restoran da mevcut. Ayrıca simülasyonlu sinema salonu ve hediyelik eşya dükkanı da yer alıyor. Sevdiklerinizi küçük hediyeler ile şaşırtabilir, kendinize de anı olarak bir şeyler alabilirsiniz. Ulaşım oldukça kolay sağlanıyor, ücretsiz servis uygulamaları da var. Hafta içi gidecekseniz 10:00 - 19:00 arası faaliyet gösterirken, hafta sonları ise 10:00 - 20:00 arası ziyaretçilere açık. 

Etiketler
Online Rezervasyon