Türkiye'nin keşfedilmiş en güzel mistik yerlerine yolculuk.

Doğa, tarih ve denizin harmanlandığı otantik mekanlar.

Ülkemiz turizm kaynakları bakımından birçok ülkeye nazaran iyi konumdadır. Bu elverişli şartları iyi kulanmamız hem ekonomik anlamda hem de ileriye dönük gelişmemize katkı sağlamaktadır. Ülkemizi özellikle Avrupa ve Asya ülkelerinden gelen misafirler tercih etmektedirler. Ülkemize gelen turistin en başta gelmesinin sebeplerinden biri, kendi ekonomisine göre ülkemizde konaklama yapmak istediği otellerde uygun fiyata kalmasıdır. Birçok imkana sahip bu otellerde her türlü hizmeti bulabilmektedir. Bugün sizlere sayfamda Türkiye'de bulunan birkaç mistik yerden bahsetmek istiyorum.

 

mistik_1

Bence görülmeye değer en önemli ve en başta gelen yerlerden biri Efes Antik Kentidir. Dünyanın sayılı antik kentlerinden biri olan Efes Antik Kenti, buraya gelen yerli ve yabancı misafirin en fazla ilgi odağı olan yerler arasındadır. İzmir'in Selçuk ilçesinde olan bu yer, Aydın, Kuşadası, Bodrum ve İzmir'e yakın bulunmaktadır. Çeşitli manastırlara ve Meryem Ana Manastırına yakın olan Efes Antik Kenti görsel yönden sizi şaşırtacak bir yapıya sahiptir. Adeta büyüleneceğiniz bu mekan sizi başka diyarlara götürecektir.

 

mistik_2

Başka bir şehire doğru yola çıkıyoruz ve yine büyüleneceğiniz bir mekanı ziyaret ediyoruz. Oluşumu sizi şaşırtacak olan Nevşehir Kapadokya'nın en ünlü turizm mekanlarından Göreme Açık Hava Müzesi sizleri bütün görkemiyle ağırlayacaktır. Burayı bence bir de gökyüzünden izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Bunu da sağlamak için balon turlarına katılmanızı şiddetle tavsiye ederim. Yukardan görebileceğiniz bu manzara bölge hakkında da fikirlerinizi bir kat daha artıracaktır. Vakit kaybetmeden gezi notlarınıza burayı da eklemeyi unutmayın.

mistik_3

Biraz daha ormanlık ve temiz havası olan yerlerden biri olan Karadenize uzanıyoruz. Doğa ile baş başa olabileceğiniz bu mekanlar sizleri stresli şehir hayatından uzaklaştıracak yegane yerlerdendir. Burada görebileceğiniz en mistik ve otantik yerlerden biri de Sümela Manastırı. Hem tarihte birçok kitapta efsaneleriyle, hem filmlere hem de belgesellere konu olan bu yer, Karadeniz'de görebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Biraz zahmetli bir tepede bulunan Manastıra ulaşımınız zor olsa da buna değer.

 

mistik_4

Bir diğer mistik yerlerden biri Fethiye'nin 8 km güney tarafında olan Kayaköy Hayalet Şehir. Geçmişi çok eskilere dayanan bu şehir, Kurtuluş Savaşı yılları Yunanistan ile olan mübadele zamanında köyün boşaltılmasından kaynaklanarak adı verildiği söylenmektedir. Bir Rum şehri olan bu yer Fethiye'de yeni yeni keşfedilmeye başlamıştır. Yapısal anlamda hiçbir değişikliğe uğramamış olması buranın mistik havasını daha da perçinlemektedir. Türkiye'de böyle yerlerin olması beni hala şaşırtmaktadır. Kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında.

 

mistik_5

Yaşadığımız süre boyunca yaptığımız keşifler bizi hala heyecanlandırmakta ve şaşırtmaktadır. Bazen yaptığınız geziler size deneyim kazandırdığını sandığınız anda bir an sizi yanıltma durumuna da sokmaktadır. Türkiye'de yaptığımız gezilerde bu kadar zengin bir tarih ve kültürle yoğun bir şekilde karşılacağımı sanmıyordum. Ama gittiğim bölgelerde ve gödrüğüm yerlerle kazandığım deneyimler beni bir sonraki yer için hazırlamakta ve fikir sahibi olmama neden olmaktadır. Bölgede kalacağınız otelin rezervasyonlarını bir an önce yaptırıp, yeni keşiflere yelken açın.

 

mistik_6

Etiketler