Kuşadası'nda Yaşam

Dingin ve huzur dolu bir tatilin başlangıcı.

Bugün sizlere doğduğum şehire yakın olan bir yerden bahsedeceğim. İzmir'e yakın Kuşadası, Ege'nin incisi diyebileceğim nezih bir ilçedir. Aydın'a bağlı olan bu ilçe turizmin başlıca gelir kaynağı bölgelerinden biri olarak faaliyet göstermektedir. Benim de her zaman ilgi duyduğum bu yere 2010 yılları başlangıcında bir yazlık alarak keşfetme olanağı buldum. Çevre il ve illere yakınlığından dolayı Kuşadası seçeneği cazip bir seçenek olarak durmaktadır. Doğa ve denizin bir arada harmanlandığı bu ilçe, bölgeye gelen yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlamaktadır. 

kusadasi_1

Akdeniz'den ziyade yumuşak havasıyla dikkat çeken Kuşadası, yazları rahatça tatil yapacağınız ender mekanlardandır. Güneşin en güzel doğduğu bu ilçe, görkemli görüntüsüyle gelen misafiri kendine hayran bırakmaktadır. Akdenize nazaran sezonu erken bitiren ilçe, ekonomik bakımdan sezonda bu durumdan etkilenmektedir. Genellikle yabancı turistten ziyade yerli misafirlerin burada konumlanmış olması, ilçeye hem ekonomik yönden hem de hareketlilik bakımından katkı sağlamaktadır. Genellikle yazlıkçıların en fazla tercih ettiği yerler arasındadır Kuşadası.

 

kusadasi_2

 

Kuşadası ve çevresinde gezip dolaşabileceğiniz birçok alternatif vardır. Merkezinde birçok restoran, bar, cafe ve eğlence mekanları, otel, alışveriş merkezleri ve bunun gibi alternatif eğlence ya da aktivite merkezleri bulabilirsiniz. Gündüzleri merkezde hediyelik eşya gibi yerlerle gelen yabancı ve yerli turiste hizmet sağlarken, geceleri de eğlenceleri ile Kuşadasını tercih eden misafirlere güzel anlar yaşatmaktadır. Birçok alternatif eğlence mekanlarına sahip ilçe; bar, türkü bar, disco, meyhane, rock bar ve bunun gibi birçok seçenek bulabileceğiniz mekanlara sahiptir. 

 

kusadasi_3

 

Kuşadası merkezi dışında etrafında gezip görebileceğiniz alternatifler sizi başka bir dünyaya götürecektir. Davutlar mevkisi en fazla yazlıkçıların olduğu yerlerden biridir. Potansiyel bir yerleşim birimi olduğu için irili ufaklı birçok alışveriş merkezi, pazar, restoran ve eğlence yerlerine sahiptir. Özellikle uzun bir sahil şeridine sahip Kuşadası bu özelliğinden dolayı ilgi odağı olmuştur. Sahil şeridinde merkezdeki alternatifler gibi yemek yiyip eğlenebileceğiniz birçok alternatife sahiptir. Sahip olduğum yazlıkta Davutlar mevkisinde olup sahil şeridine yakındır. Burada bulunmaktan çok mutluyum.

 

kusadasi_4

 

Davutlar mevkisinden biraz daha güney tarafına indiğinizde bence Dünyanın en güzel sahil şeridi olan Güzelçamlı bölgesine erişeceksiniz. Birkaç tane koydan oluşan Güzelçamlı, doğa ve denizin buluştuğu ender yerlerdendir. Ormanlık yollardan geçerek bu koylara ulaşabileceğiniz Güzelçamlı, bölgeye gelen misafirlerine müthiş bir görsellik sunmaktadır. Yabani domuzlarında bulunduğu bu yer, evcilleşmiş bu havyanların beslenme alanı olarak konumlanmıştır. Birçok misafir bölgeye geldiği vakit bu hayvanları rahatlıkla beslemektedır.

 

kusadasi_5

Eğer bir tatil planı veya emekliliğinizde buraya yerleşme planınız varsa, mutlaka tavsiye ediyorum. Kuşadası etrafında gezip görebileceğiniz birçok il ve ilçe bulunmaktadır. 1,5 saat ulaşımla İzmir'e, Didim'e 1 saat, Çeşme veya Bodrum'a 1,5 saat, Söke, Aydın veya Selçuk gibi yerlere yarım saat mesafede bulunmaktadır. Kuşadasına yakın ören yerleri veya gezebileceğiniz turistik yerler arasında; Kurşunlu Manastırı, Meryem Ana, Melia, Güvercinada, Ilıca Tepe, Kervansaray, Kaleiçi Camii, Aya Yorgi Manastırı, Yılancı Burnu, Belediye Hamamı ve bunun gibi birçok yer bulabilirsiniz.

kusadasi_6

Etiketler
Online Rezervasyon