Ege bölgesinde sayfiye bir kıyı şeridi olan Marmaris yolcuğuna bizimle çıkın.

Deniz ve doğayla baş başa kalma lüksünün yaşandığı yer Marmaris.

Blog yazılarımı takip eden arkadaşlara teşekkür ederim. Sizlerle birçok yer paylaştım. Bu paylaştığım yerlerle ilgili geri dönüşleriniz beni çok mutlu etmektedir. Sizlerle heryeni bilgileri paylaşmak ve sizlerle olan bilgi alışverişim, beni heyecanlandırmakta ve yeni bilgiler paylaşma yönünde teşvik etmektedir. Bugün sizlere genellikle bir tatil beldesi olarak bilinen Marmaris hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum. Türkiye'de birçok yere birkaç defa gitme fırsatı bulmuştum, fakat Marmaris'e ilk defa gelme şansım oldu. Buradan edindiğim izlenimleri elimden geldiğince paylaşacağım.

 

marmaris_1

Ege Bölgesinin en güzel yerlerinden olan Marmaris, güzel Muğla'nın bir ilçesidir. Yaklaşık nüfusu 90.000 civarında olan bu sayfiye yer, yaz sezonunda birçok misafirin uğrak yerlerinden olmuştur. Batı bölümünde Kerme Körfezi ve Datça Yarımadası bulunan Marmaris, kuzeyde Ula, doğuda Karadağ, Günlük Tepeleri ve son olarak güney tarafında ise Akdeniz ile çevrilidir. Bölge ulaşımı en fazla deniz, kara ve hava taşımacılığı ile sağlanmaktadır. En yakın havalimanı olan Dalaman, Marmaris'e 1 saat uzaklıkta bulunmaktadır.

 

marmaris_2

Akdeniz iklimi özelliklerine sahip olan Marmaris, yazlarını klasik bir şekilde sıcak ve kurak, kışlarını ise yağışı bol ve ılık bir şekilde geçirmektedir. İlçe merkezinde ve yakın yerlerinde gezebileceğiniz birçok antik kent bulunmaktadır. Gidip görebileceğiniz bu antik kentler arasında en önemlileri; Physkos, Amos, Bybassos, Kastabos, Syrna, Loryma, Kedrai, Physkos gibi yerler sur ve kale şeklinde olan antik dönemden kalan eserlerdir. Muazzam bir görüntüsü olan bu yerler sizi büyüleyecek ve tarihin derinliklerine itecektir.

 

marmaris_3

Marmaris eşsiz doğası ve deniziyle gelen misafirlere hatıralarda güzel anlar bırakmaktadır. İlçede gezip görebileceğiniz birçok koy, antik kent, mağara, şelale, liman gibi yerler görebilirsiniz. Etrafta gezip görebileceğiniz bu yerler arasında; Çamlık İskelesi, Çamlı Köy, Boncuk Koyu, Sedir Adası, Marmaris Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Karacasöğüt Şelalesi, Karacain Mağarası, Somalıkaya Düdeni, Suçıktı Mağarası, Turunç, Kumlubük, Bozburun, Bayır, Çiftlik, Turgut, Selimiye, Kamelya ve Dişlice Adalarına tekne turu, Söğüt ve Seranda Marmaris'in en güzel mekanları arasındadır.

 

marmaris_4

Özellikle yaz sezonunda tatilcilerin en fazla tercih ettiği yerlerden biri olan Marmaris, gece hayatı, barlar sokağı ve çeşitli eğlenceleriyle gelen misafiri memnun etmektedir. Akdeniz'e göre keşmekeşi olmayan bir ilçe olan Marmaris, nezih bire tatil isteyen yazlıkçılar içinde idealdir. Mavi bayraklı birçok koyu olan Marmaris, temiz deniz suyu ile Dünya'nın en iyi görüntüsüne ve en temiz denizine sahip bir konumda bulunmaktadır. Bu gibi değerlerinizi umarım ilelebet korumaya çalışırız. Tek dileğim bu.

 

marmaris_5

Marmaris hakkında yazacaklarım şimdilik bu kadar. Sadece her zamanli tavsiyelerimden biri şudur. Bu kadar güzel yerleri yazmakla veya okumakla değil, görmekle birşeyler elde ediceğinize inanıyorum. Bir kaçış planı yaratmak istiyorsanız, Marmaris ideal kaçış noktaları arasındadır. Sadece 1 hafta yeter. Doyasıya bir Marmaris gezisi 1 hafta içinde hızlı geçecektir belki ama ilerde anılarınızda güzel anılar ve izler bırakacak bir potansiyele sahiptir. Eğer maddi imkanınız da varsa ve iş ile ilgili herhangi bir sorununuz yoksa Marmaris'te bir yazlık alarak buraya taşınmanızı öneriyorum.

 

marmaris_6

Etiketler
Online Rezervasyon