Çocukla Tatilin En Keyifli Hali...Çocuk Dostu Oteller

Çocuklu aileler için tatil kabus olmaktan çıkıyor...

Çoğu aile tatil planlaması yaparken çocuklarını göz önünde bulunduruyor. Son zamanlarda karşımıza çıkan çocuk dostu oteller kavramı ile artık tatilleriniz kabus olmayacak. Hem eğlenceli hem de güvenilir bir tatil, alanında uzman kişiler sayesinde kolaylaşıyor. Yorulmadan da keyif içerisinde bir tatil geçirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken kriterlere gelin göz atalım...

tatil

Tatillerin temel etkeni çocuklarımızın doyasıya eğlenebileceği otellere dikkat etmek gerekiyor. Özellikle aquparklı oteller bu konuda ön plana çıkıyor. Çocuklarınızın keyifli zaman geçirebileceği oteller sayesinde kendinize de vakit ayırabilirsiniz. Çocuk havuzları, çocuk kulübü ve çocuk kaydıraklarının yanı sıra çocuk animasyonuna önem veren otelleri değerlendirebilirsiniz. Deneyimli personel, spor, gösteri ve yarışma gibi eğlendirici faktörler sayesinde çocuklarınız tatilin bitmesini hiç istemeyecek. 

plaj

Çocuk etkinliğinin en yoğun olduğu tesisler genellikle yazlık oteller oluyor. Mesela bir kaplıca oteline gitmeye karar verdiğinizde; çocuk havuzu, çocuk kulübü ve onlara özel oyun alanının mevcut olup olmamasına dikkat ederseniz tatiliniz daha kolay geçer. Teknoloji çağında yaşadığımız için bazı çocuklar oyun eğilimli olabiliyor. Onların ilgi alanına yönelik internet bağlantısı, oyun salonu gibi birimler de kurtarıcı olarak karşımıza çıkabiliyor. 

bufe

En önemli kriterlerden biri de yemek konusudur. Çocuklar gün boyu enerji sarf edip, sıklıkla acıkma hissi duyarlar. Bu nedenle herşey dahil konseptli oteller daha çok tercih edilir.  Herşey dahil konsepti tek başına yeterli değil elbette. Sunulan yemeklerin onların damak tadına uygun olmasının yanında onlarla birlikte rahatlıkla yemek yiyebilecek alan da önemli. Bu nedenle çocuk büfesi sunan tesisler üzerinde durmanız daha doğru karar vermenizi sağlayacaktır. 

oda

Tatilinizin kalitesini belirleyen belki de en önemli kriter kaldığınız odanın rahatlığıdır. Çocuklarla aynı odada sıkışık şekilde kalmak işkence olacağı gibi, hareket alanınızı da daraltır.  İki ayrı odadan oluşan, aile odaları sunan otelleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Çocuk yastığı, çocuk yatağı, bebek beşiği gibi etkenler de konaklama kalitenizi belirleyici unsurlardır. Ayrıca odada ısıtıcının bulunması da bebekli aileler için göz ardı edilmemesi gereken bir özellik. Bununla birlikte tesiste bakıcı durumunu da önceden öğrenirseniz, ihtiyaç duyduğunuzda problem yaşamamış olursunuz. 

Etiketler