Burnumuzun Dibindeki Cennet Datça

Sakin ve Huzur Dolu Tatilin Adresi

Ege'nin en güzel kıyılarına ev sahipliği yapan Datça, turkuaz renkli suyun nadir görüldüğü tatil beldesidir. Bozulmamış dokusuyla sakinlik ve huzurun adresi diyebilirim sizlere. Öyle beş yıldızlı oteller yerine daha çok apartlar, pansiyonlar ve butik otellerin olduğu Datça size yeşili ve tertemiz kıyılarını görmeniz için bekliyor. 

Datca

Datça'ya tatile giderseniz öyle kalabalık bir yer beklemeyin. Sakin, huzur dolu bir yer olan Datça'da eskilerde olduğu gibi ailenizle sanki kendinize ait bir plajda güneşleniyor gibi düşünün. Sıcak kanlı insanları, yöresel lezzetleri, taze sebze ve meyvesiyle aslında birçok kişinin aradığı tatil. Datça loyları mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Hayıtbükü, Ovabükü ve Palamutbükü. Hayıtbükü diğerlerine göre biraz daha kalabalıktır. Ovabükü ise biraz daha geniş bir koy ve suyu tertemiz. İçerisinde biraz taşlık yerler var ama rahatsız edecek kadar değil. Plajın arka kısmında gözleme yapan yerler var. Gözleme ve doğal ayranı sizi mest edecektir. Tabi bunlardan en güzeli Palamutbükü. Uzun sahili ve berrak suyuyla görür görmez denize girmeyi isteyeceğiniz bir plaja sahip. Palamutbükü'nde gerçek deniz keyfini yaşayabileceksiniz. 

palamut koyu

Datça merkezde taze balıkların pişirildiği küçük restoranlar var. Burda rakı balık lezzetini mutlaka tadın derim. Birbirinden harika mezesiyle yanıda rakısıyla birçok balık türünü tadabilirsiniz. Datça'da yöresel lezzetler de ziyaretçiler tarafından beğenilmektedir. Hem Türk ve dünya mutfağından hem de yöresel lezzetlerden oluşan menüler restoranlarda sunulmaktadır. 

plaj

Datça'd devremülk sistemi oldukça gelişmiştir. Mutfağı banyosu ve odaları bulunan dubleks ve tek katlı evlerde tatilinizi yapabilirsiniz. Bu tarz evlerde yemek size ait oluyor. Tıpkı evinizdeki gibisiniz, bunun yanında da Datça'nın muhteşem denizinden faydalanabilirsiniz. Deniz çakıl ve kum karışımı olmakla birlikte sadece kum olan plajlar da mevcuttur. Datça'da öyle asfalt duble yollar bulmak biraz zor. Bazı yerlerde toprak yollar bile var. Dediğim gibi Datça dokusu bozulmamış bir yapıya sahip. Diğer tatil yörelerinde uçağınızdan inip otelinize kadar özel arabalarla gidebiliyorsunuz. Ancak Datça'ya aşık kişiler bu zorluklara göğüs gerip tatil için geliyorlar.  

datca sokaklar

Datça uygun ve lüks olmayan tatil için birebir bir tatil merkezi. Otelde konaklama yapmak isteyenlere birkaç otel tavsiyesinde bulunabilirim. Perili Bay Resort Datça, Club Datça Tatil Köyü, Palm Bay Beach Otel, Adaburnu Gölmar Beach Datça'nın önde gelen otelleri arasında.

Etiketler