Aynı Yerleri Görmekten Sıkılanlar İçin Sıradışı Gezi Rotaları

Turizm cenneti ülkemizin çok bilinmeyen, görülmesi gereken güzellikleri...

Ülkemizin iklim koşulları, tarihi geçmişi ve coğrafi şartları her mevsim tatil yapmaya elverişli olduğundan, acaba nereye gitsem sorusuna yanıt aratacak çeşitliliğe sahiptir. Bugünkü yazımda sizlere daha önce sık duymadığınız, isterseniz haftasonu, isterseniz de uzun süreli konaklamalarda gidebileceğiniz, turizm merkezlerimizden söz edeceğim. 

koy

Büyük Çatı Koyu

Muğla torakları içinde yer alan ve çoğu kişinin ilk kez duyduğu bu destinasyonumuza kara bağlantısı bulunmuyor. Sadece tekne ile ulaşılabilen doğal bir koy. Doğası bozulmamış çünkü ulaşımı kolay değil. Gezinti amaçlı burayı ziyaret edebilirsiniz. Konaklama birimi yer almayan Büyük Çatı Koyuna en yakın lokasyon Amazon Mevkii. Günlük ağaçlarının oluşturduğu bitki örtüsü, pırıl pırıl denizi ile sevdiklerinizle keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. 

vadi

Kelebekler Vadisi

Cennet yurdumuzda koruma altına alınan destinasyonlarımızdan Kelebekler Vadisi Ölüdeniz de yer alıyor. Farklı özelliklere sahip kelebeklerden ötürü ismini almıştır. Merkezden kısa bir yolculuk sonrası ulaşabileceğiniz Kelebekler Vadisi sizi turkuaz rengi denizi ve beyaz kumsalı ile karşılar. Doğanın büyüsüne kapılacağınız bu yeri ziyaret ettiğinizde, oldukça yakın konumda olan Faralya köyüne de uğramayı unutmayın. 

akyaka

Akyaka 

Akyaka, Muğlaya bağlı Ula ilçesinin topraklarında bulunuyor. Burayı küçük bir balıkçı köyü olarak betimleyebiliriz. Gökova Körfezinin doğusundan bizi selamlayan Akyaka, adeta gizli bir cennet. Azmak Nehri, Akbük Koyu, Değirmenbükü, Sakartepenin doğal örtüsü ve nice koyları ile büyülüyor ziyaretçileri...Konumu, ulaşım olanakları, konaklama tesisleri ve aktivitelerinin yanı sıra bölgenin en temiz denizlerinden biri ile burada karşılaşıyorsunuz. 

 

kanyon

 Bilgelik Vadisi 

Daha önce adını duymadığınız Bilgelik Vadisi Antalya ilimizde yer alıyor. Bilgelik Vadisi 600 metre yüksekliğe sahip kanyonlardan oluşuyor, ayrıca kanyondan Köprüçay Nehrinin uzantısı akıyor. Keşfedilmeyi bekleyen bu doğal güzelliğimizin bilinmemesinin bir nedeni de ulaşım yolunun olmayışı. Yaya olarak ulaşabileceğiniz bölge, doğa yürüyüşü için biçilmiş bir kaftan. 

yayla

Mezovit Yaylası

Rize ilimizin görülesi yerlerinden biridir Mezovit Yaylası. Sırtını Kaçkar Dağlarına dayamış bu yayla, yaz döneminde dahi gidildiğinde kar ve buzul manzarası ile şaşırtıcı güzelliktedir. Ayder Yaylası ile aynı konumda bulunan Mezovit, günümüzde dağcılık sporu ile ilgilenen kişilerin ilgisini çekse de, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık ile ilgilenenlere de hitap ediyor. 

Etiketler
Online Rezervasyon