Turizm, tarih ve kültürün bir arada olduğu güzide şehirlerden İstanbul.

Hem günümüzden hem de geçmişten izler bırakan güzel bir şehir İstanbul.

Blog yazılarımı gün geçtikçe özenerek ve sizin isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre biraz daha düzenlemeye çalışıyorum. Gezdiğim yerlerin sadece bilgisi değil burada ihtiyacınız doğrultusunda yapabileceğiniz ve ulaşabileceğiniz imkanları da elimden geldiği kadar sizlere aktarmaya çalışıyorum. Bugün sizlere İstanbul hakkında kısa bilgi vermek istiyorum. Tabi ki koca bir şehiri anlatmak belki yazılarıma sığamayacak ama en azından bu şehirle ilgili az da olsa bilgi sahibi olabileceksiniz.

istanbul_1

Bildiğiniz üzere Ankara'da yaşıyorum. Tatil ve gezilerime buradan yola çıkarak başlıyorum. Bu hafta kısa bir yol haritası çizdim kendime. Çizdiğim rotanın adresi İstanbul. Bambaşka bir tarihi ve kültür mirası olan, bir yandan Avrupa ve Anadolu kıtalarınnı birbirine bağlayan boğazıyla, modern ve kült bir şehir özelliğiyle beni her zaman büyülemiştir. Vakit geçireceğiniz ve gidebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır İstanbul şehrinde. Bu güzel şehri anlatmak ve gezmek oldukça zor. Fakat vaktiniz varsa gezerken yaşayacağınız haz paha biçilmez.

istanbul_2

İstanbul'da gezebileceğiniz birçok tarihi yer ve mekan bulunmaktadır. Alternatifi çok olan bu güzide şehir sizlere hem modernize olan yerleri hem de tarih kokan mekanlarıyla büyüleyecektir. Sokakları, caddeleri, restoranları, tarihi mekanları, müzeleri, kafeleri, barları, restoranları ve daha sayamayacağım birçok özelliğiyle sizi içine alan bir İstanbul büyüsüne sokacaktır. Benim tavsiyem günü birlik turlarla gezmeniz, bu sayede kısa ve zahmetsiz bir İstanbul deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu turlar içinde bütçenizi zorlamayan boğaz gezilerini de barındırır.

istanbul_3

İstanbul gezilerinizde görebileceğiniz bazı yerleri sizlere sıralamaya çalışacağım. Anadolu Hisarı, Anadolu Kavağı, Bakırköy, Bebek Sahili, Beykoz Yuşa Tepesi, Beylerbeyi, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi, Burgazada, Büyükada ve Heybeliada, Çengelköy, Eminönü ve Sirkeci, Eyüp Sultan Camii, Ayasofya, Dolmabahçe Sarayı, Pierre Loti Tepesi, Galata Kulesi ve çevresi, Kandilli, Kadıköy, Kanlıca, Kapalıçarşı, Karaköy, Kuzguncuk, Nişantaşı, Ortaköy, Sarıyer, Şile, Üsküdar Kız Kulesi, Tophane ve çevresi görebileceğiniz İstanbul güzellikleri arasındadır.

istanbul_4

İstanbul gezi alternatifini çevresinde gezebileceğiniz yerlerle de yapabilirsiniz. Tabiki İstanbul gezinizi bitirdiyseniz. Çevresinde gezip görebileceğiniz yakın yerler Ağva, Şile, Kandıra, Kilyos, Riva, Polonezköy, Anadolu Kavağı, Rumeli Kavağı, Sapanca ve Maşukiye, Avşa Adası, Kıyıköy, İğneada, Poyrazköy diye sıralayabiliriz. Bu kaçış noktalarının en büyük özelliği genellikle denize sıfır küçük sayfiye yer ve doğayla baş başa mekanlardır. Şehrin keşmekeşinden kaçmak isteyenlerin tek tercihi diyebilirim.

istanbul_5

İstanbul şehri bir lebi derya olduğu için söylenecek ve anlatacak çok şey var. Bir turizm kültür mirası olan bu şehir hem günümüzden hem de geçmişten bilgi sahibi olabileceğimiz birçok materyale sahiptir. Bir haftasonu mutlaka İstanbul'u görmenizi tavsiye ediyorum. Ortalama bir otel ve uçak bileti bularak münferit gezilerinizi yapabilir veya turlar aracılığıyla gezebilirsiniz. Eğer planınızı iyi yaparsanız münferit, uğraşmak istemiyorsanız turları tavsiye ederim.

istanbul_6

Etiketler
Online Rezervasyon