Türkiye ve Ankara'nın tarihimize ışık tutan müzelerini tanıyalım

Müthiş bir görsel şölen ve tarihin arka pencerelerini arayan müzelerimiz

Yazılarımı gün ve gün takip eden ve beni yalnız bırakmayan blogsever arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sizlere elimden geldiği kadar Türkiye'de gezip görebileceğiniz yerler hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. Sosyal medya ve sosyal ortamlarla da blog yazılarımı takip eden arkadaşlarla da buluşmaya çalışıyorum. Verdiğiniz destekler beni kamçılarken yeni yerler görüp keşfetmenin heyecanını yaşıyorum. Sizlere bu yazımda Ankara'nın tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yer teşkil eden müzelerinden bahsetmek istiyorum.

muze_1

Türkiye'nin başkenti Ankara medeniyet ve kültürün yerlerinden biri olarak tarihte ve günümüzde yer almaktadır. Derin tarihine baktığımız vakit birçok savaşların ve işgellerin yaşandığı Ankara, bir cumhuriyet şehri olarak Atatürk ve silah arkadaşlarının merkezi haline gelmiştir. Meclimisin ilk temellerinin de atıldığı bu güzide şehrimiz müthiş tarihi ile geçmiş ve gelecekten bizlere birçok miras bırakmıştır.

muze_2

Bu mirasların başında müzeler gelmektedir. Bu müzelerde tarihten kalan birçok kalıntıya rastlayabilirsiniz. Kitaplar, giysiler, o döneme ait materyaller, silahlar, mutfak malzelerinden yaşamla ilgili ne varsa görebilirsiniz. Sizi derin bir tarihe sürüklerken bazen duygulanıp bazen de göğsünüzü gere gere gurur duyabileceğiniz resimlere şahit olabilirsiniz. Ankara'da yaşayan her insanın vakit ayırıp bu müzelere kesinlikle gitmelerini rica edicem.

muze_3

Özellikle çocuklarımızı geçmiş tarihten haberdar etmek bizim en büyük görevlerimiz arasındadır. Ankara'da en önemli yapılardan biri olan ve en büyük müzelerden biri olan Anıtkabir başta görebileceğiniz yerler arasındadır. Mustafa Kemal Atatürk hakkında görebileceğiniz her türlü bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Makam arabaları, şahsi malzemeleri, kitapları, ve tarihte bize yaşattığı kurtuluş mücadelesine özgü elde ettiği başarılarını burada görme imkanına sahipsiniz.

muze_4

Ankara'da gidip görebileceğiniz müzeleri sizlere sıralamak isterim. Bunların başlıcaları; Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Etnoğrafya Müzesi, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Gordion Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi, Türk Hava Kurumu Müzesi gibi birçok müzeyi gezme olanağı bulabilirsiniz. Müthiş bir görsel şölen ve tarihten birçok esintiler bulabileceğiniz bu yerler ülkemiz için ne kadar değerli olduğuna tanıklık edeceksiniz.

muze_5

Etiketler
Online Rezervasyon