Ankara'da bambaşka bir tatilin başlangıcı A.O.Ç Hayvanat Bahçesi ziyareti

Ailenizle güzel bir haftasonu gezinizde çocuklarınızı sevindirin.

Blog yazılarımı takip eden dostlarım, sizlere gezdikçe ve paylaştıkça hem yeni şeyler öğrenmekte hem de yeni yerler görme şansına erişmekteyim. Paylaşımlarımı olabildiğince güncel tutarak sizlere yapacağınız ziyaretlerde kolaylık sağlamaktayım. Umarım yaptığım gezilerde sizlerin konaklama, ulaşım ve yemek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bilgilere ulaşmanızı sağladığıma inanıyorum. Elimdem geldiğim kadar yaptığım ve hazırladığım bu bilgilere sayfamı takip ederek ulaşabilirsiniz.

aoc_1

Turistik gezilerinizin hem siz hem de çocuklarınız için en büyük eğlencelerinden biri olan Hayvanat Bahçesinden bahsetmek istiyorum. Bugünkü yazımı Ankara'da bulunduğum dönemde ailemle ziyaret ettiğim Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan Hayvanat Bahçesinden bahsetmek istiyorum. Atatürk Orman Çiftliği Ankara'nın ziyaret edebileceğiniz sakin yerlerinden biridir. Haftasonları ailelerin ziyaret ettiği ender yerlerden biridir.

aoc_2

Yolunuz Ankara'ya düşerse mutlaka görmeniz gereken gezi yerlerinden biridir. Hayvanat Bahçeleri eskiye nazaran ne yazıkki ziyaret bakımından popülerliğini yitirmektedir. Teknolojiyle bütünleşmiş bir yaşama gittikçe daha fazla erişmekte olduğumuz için doğal güzelliklerimizi ne yazıkki zamanla yitirmekte ve unutmaktayız. Dolayısıyla bu gibi yerlere çocuklarımızı götürmemiz hem onları bilgilendirme adına hem de hayvan sevgisini aşılama bakımından önemli ölçüde önemlidir.

aoc_3

Ulaşım bakımından kolay bir istikamette olan Hayvanat Bahçesi Ankara'nın İstanbul Yoluna giden mevkisinde bulunmaktadır. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Gazi Bulvarı arasında kalan A.O.Ç. Hayvanat Bahçesine her iki yönden de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bir haftasonu kaçamağı için hem sizin hem de ailenizin neşe kaynağı olacak bu yer, hayvanlar hakkında da bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

aoc_4

Turizm ve kültür bakımından Ankara, Türkiye'nin önemli geçiş noktalarından biridir. Başkentimiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve eşsiz bir kültürle yoğrulmuştur. Hem bu kültür ve turizm gezilerinizi yapıp hem de eğlenebileceğiniz birçok alternatif bulabileceğiniz Ankara, bünyesinde barındırdığı birçok hizmeti gelen misafirlere ve Ankara halkına sonuna kadar sunmaktadır.

aoc_5

Gezip görebileceğiniz en değişik yerler arasında olan A.O.Ç Hayvanat Bahçesi hem ekonomik yönden hem de görsel yönden Ankara'ya önemli bir katkı sağlamaktadır. Bölgeye gelen birçok turistin de ziyaret ettiği yer, ziyaret ettiğim dönemlerde biraz daha modern bir hale getirilmesi ve biraz daha ilginin gösterilmesine ihtiyacı vardır.  

aoc_6

Etiketler