Ankara'da Haftasonu Vakit Geçirebileceğiniz Yerler

Ankara'daki Parklar ve Piknik Alanları

Ankara ülkemizin başkenti ve ikinci büyük şehridir. Ankara diğer büyükşehirler gibi deniz kenarında olmadığı için insanlar vakit geçirmek ve tatilleri değerlendirmek için faklı alternatiflere yönelmektedir. İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya gibi şehirler deniz kenarında olmakla beraber ormanlık alanlarında çok olduğu şehirlerdir. Ankara'da ise durum biraz daha farklı. Bu yüzden Ankara'da parklar ve göl çevreleri insanlar için nefes alma alanlarıdır. Bu yazımda size Ankara'da vakit geçirebileceğiniz parklar, mekanlar ve yeşil alanlar hakkında bilgi vereceğim. 

mavi gol

Ankara'da ilkbahar sonu ve yaz ayında haftasonları parklar ve piknik alanlarında erken saatte gitmezseniz yer bulmanız imkansız. Çünkü Ankara'da yaşayan insanların gidebilecek fazla bir alternatifi yok. Ya avmleri yada yeşil alanları değerlendirmeleri gerekiyor. Açıkçaı hemen hemen yer ağzına kadar dolu olur. Ankara'da gidebileceğiniz parklar ve piknik alanlarını sayacak olursak şöyledir; Altınpark, Seğmenler Parkı, Gençlik Parkı, Göksu Parkı, Kuğulu Park, Botanik Parkı, Mogan Gölü, Mavi Göl, Harikalar Diyarı ve diğer irili ufaklı yerler. Bu saydığım yerler hafta sonu tamamen dolu olur. 

genclik parki

Genellikle haftasonu, insanlar ailecek pikniğe giderler. Mangallar yanar, oyunlar oynanır, yemekler yenir. Ankara'da piknik alanlarında genel olarak aktiviteler bu şekildedir. Ankara'nın bir denizi olmadığı için denize hep hasrettir Ankaralı. Her ne kadar göl kenarlarına gidilse de deniz kokusunu asla alamaz Ankaralı. Bu park ve piknik alanlarında sandallarla göl içerisinde turlar yapılmaktadır. Yine bazı parklarda özel yüzme havuzu vardır. Yüzme havuzları olan tesisler haftasonları çok kalabalık olur. Ankara'da gezilebilecek yerler arasında avmler de önemli bir konuma sahiptir. Ankamall, Armada, Forum, Taurus, Kızılay Avm, Kentpark, A City önde gelen alışveriş merkezlerindendir. Genellikle haftasonu kalabalık olur. Çocuklar için düzenlenen aktivitelerle misafir çekmeye çalışırlar. Alışveriş merkezlerinin en büyük avantajı, yemek yenilebilen fast food tarzı yemekhane bölümü olmasıdır. İnsanlar alışverişlerini yaparken birşeyler yiyebiliyor. Her ne kadar çok tavsiye etmesem de alışveriş merkezleri de aktivite açısından önemlidir. 

goksu

Ankara ve çevresindeki iller de genel olarak durum bu şekildedir. Deniz imkanı bulunmadığı için yeşil alanlar ve parklar insanlar için önemli bir yere sahiptir. Özellikle göl çevreleri piknik alanları en çok ziyaret edilen alanlardır.  

Etiketler