Ankara Kaplıcalarına Kısa Bir Yolculuk

Hem Türkiye'nin Hem de Kaplıcanın Başkenti Ankara

Bilindiği üzere kaplıcalar, içinde barındırdığı termal sular ile birlikte belirli hastalıklara iyi geldiği doktorlar tarafından onaylanmış tedavi merkezi niteliğindedir. Çok sayıda hastalığı tedavi edici özelliklerinin yanı sıra, aynı zamanda dinlendirici özelliği bulunan bu tesislere her geçen gün ilgi artmaktadır. Jeotermal açıdan zengin bir ilimiz olan Ankara'da birçok termal tesis bulunmaktadır. 

termal

Ankara'nın termal tesislerine sadece Ankaralılar değil inanın çevre illerden hatta uzak illerden bile misafir gelmektedir. Mart ayının başında kaldığım bir otelde Kilis'ten gelen yaşlı bir amca vardı. Daha önce yakını gelmiş ve derdine deva bulmuş. Bu yüzden yaşlı amca da onca yolu gelmiş ve bir derman bulma çabasındaydı. Ankara'nın tüm termal otellerini gezmiş birisi olarak şunu açık söyleyim ki eğer romatizma, mide ve bağırsak, safra kesesi, eklem ağrıları, bel ve boyun fıtığı gibi geçmek bilmeyen hastalıklarınız varsa mutlaka Ankara kaplıcalarını ziyaret edin. Ayaş, Haymana, Kızılcahamam kaplıca turizminde oldukça gelişmiş ilçelerdir. 

haymana

Ayaş, Ankara'ya en yakın olan kaplıca merkezidir. Karakaya kaplıcası, Kırkevler Kaplıcası, Ilıca Köyü Kaynağı, Karaköy Kükürtlü Kaplıcası ve Ayaş İçme ve Kaplıcası ziyaretçilerine şifa dağıtmaktadır. Yıl boyunca her bölgeden misafiri ağırlayan Ayaş kaplıcalarının genelinde su sıcaklığı 31 derece civarındadır. Ayaş'ta konaklama yapmak isteyen misafirlerimiz için Hattuşa Vacation Club, Prestige Thermal ve Naskon Sapphire Resort konforuyla dikkat çekmektedirler. Her birinde konaklama yaptım ve çok memnun kaldım. 

hamam

İkinci durağımız Haymana ilçesi olacaktır. Haymana Kaplıcası'nın suyu madeni az sular grubuna dahildir. Romalılar, Bizanslılar, Sulçuklular ve Osmanlılar döneminde de faaliyet göstermiştir. Osmanlı Devleti zamanında kaplıca suyunun Ankara'ya taşıma çalışmaları dahi yapılmıştır. Suyun ne kadar önemli olduğunun kanıtı gibidir. İlçenin eski adı Yabanhamamı'dır. Haymanadaki kaplıca suyunun her türlü romatizma ağrısı ve kadın hastalıklarına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Eklem bozuklukları ve çocuk felci tedavisinde de çok önemli yere sahiptir. 

havuz

Son durağımız şifalı su bakımından Ankara'nın en zengin ilçesi olan Kızılcahamam'dır. Türkiye'de hemen herkes ismini duymuştur. Kızılcahamam sadece kaplıca değil doğal güzellikleri açısından da önemli olan mesire alanıdır. Çam ormanlarıyla çevrili 10 bin dönümlük alana kurulu Soğuksu Milli Parkı'nda bulunan tesisler dinlenme açısından misafirlere açıktır. Kızılcahamam'da Büyük Kaplıca, Küçük Kaplıca, Acısu, Kızlcahamam Acısu Kaplıcası ve Kızılcahamam Maden suyu olmak üzere 5 önemli kaynağa sahiptir. Burda çıkan sular birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.  

büyük kaplıca

Etiketler
Online Rezervasyon