Alternatif Tatil Arayan Misafirlere Öneriler

Helal Turizmin Gelişimi

Ülkemiz birçok turizm çeşidini misafirlerine sunabilen ender turizm ülkelerinden birisidir. Dünyanın her ülkesinden ziyaretçi gelmektedir. Büyük çoğunluğu deniz turizmi için gelirken, kış turizmi, sağlık turizmi, inanç turizmi ve termal turizm önde gelen ziyaret sebeplerindendir. Son yıllarda gelişen diğer bir turizm çeşidi olan helal turizmdir. 


helal

Helal turizmi biraz daha açmak gerekiyor. Helal turizm, alternatif turizm, muhafazakar ve islami olarak ta adlandırılmaktadır. Helal otelleri diğer otellerden ayıran en belirgin özellik alkolsüz ve bay bayan havuzlarının ayrı olmasıdır. Şu an da ülkemizde bu tarz hizmet veren yaklaşık 30 civarında otel bulunmaktadır. Talebin hızla artması bazı otellerin helal konsepte dönüşmesine neden olmuştur. Bazı otellerde havuzların yanısıra plajında ayrı olması bayan misafirler rahatı açısından ön plana çıkmaktadır.


tesettur

İslami otel olarak adlandırdığımız helal tesisler herşey dahil konseptinde hizmet vermektedir. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri açık büfe şeklinde sunulup geç kahvaltı, gece çorbası, havuz başı aperatifler ve ara ikramlar mevcuttur. Ayrıca kapaksız içecekler ücretsiz sunulmaktadır. Dini değerlere önem veren alternatif otellerde alkollü içecek bulunmamaktadır.  


yemek

Bazı helal tesislerde bay bayan ayrı havuz ve plaj imkanı olmakla beraber ortak alanlarda mevcuttur. Bu alanlarda bayanların tesettür mayo ve haşema giyme zorunluluğu vardır. Bu sayede eşler beraber vakit geçirebilmektedir. Turistik otellere göre sayısı çok az olan İslami oteller her yıl artmaktadır. Turistik otellerde bayanların haşema giymesi diğer misafirler tarafından bazen tepki çekmektedir. Bu da özellikle bayan misafirleri alternatif otele yönlendirmektedir. Özellikle beş yıldızlı helal otellerin fiyatları aynı standartta bulunan turistik karma otellere göre oldukça yüksektir. Bu da misafirler tarafından tepki çekmektedir. Özellikle Alanya'da yoğunlaşan İslami oteller, Antalya, Fethiye, Bodrum ve İzmir çevresinde bulunmaktadır. Adenya, Wome Deluxe, Adin Beach, Bera Alanya, Selge Beach, Club Hotel Karaburun, Club Familia ve Rizom Tatil Köyü önde gelen alternatif oteller arasındadır. 


havuzlu villa

İslami otel olarak adlandırılan bu tesisler aynı zamanda aile oteli olarak ta bilinmektedir. Alkollü içecek bulunmaması mütasıp aileler için uygundur. Helal tesisler İslami değerlere uygun eğlenceler düzenlenmektedir. Bayanlara özel disko olanağı olan oteller de vardır. Bay va bayan havuzlarının yanında çocuk havuzlarının da bulunması çocuklarla birlikte havuza girme imkanı sunmaktadır.

 

 

Etiketler
Online Rezervasyon